Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vratné kelímky, bambusová brčka a kapesní popelníčky. Jedu vodu i letos čistí Vltavu

I letos se mohou vodáci na Vltavě podílet na ekologickém projektu, který chce zabránit znečišťování přírody. Kromě typických vratných kelímků se můžete také těšit na ekologická bambusová brčka a kapesní popelníčky. Stejně jako loni bude probíhat soutěž ve sbírání odpadků, novinkou bude také fotosoutěž.

„I letos pokračujeme s čistící soutěží, která měla v loňském roce velký úspěch. Zapojovali se do ní hlavně rodiny s dětmi. Novinkou bude fotosoutěž, v rámci které nás mohou účastnící označovat na svých fotkách z Vltavy a my budeme ty nejlepší fota odměňovat,“ prozradil Filip Hrdina z Jedu Vodu. Za nasbírané pytle s odpadky letos vodáci získají alko nebo nealko drinky.

Na konci sezony by chtěli organizátoři z nasbíraného odpadu vytvořit sochy a uspořádat výstavu s workshopem k problematice plastového odpadu. „Zatím ale pro tuto akci hledáme vhodného partnera,“ vysvětluje Hrdina.

Stejně jako v předchozích letech, i letos budou k dispozici na vodních bárkách a ve vybraných kempech typické vodácké kelímky, které bude oproti loňsku možné vyměnit na více místech. Padesátikorunovou zálohu tak dostanete zpět v kempu Nové Spolí a Na Pískárně. 

Skvělou novinkou jsou i bambusová eko brčka, která se budou používat místo klasických plastových. „Ve spolupráci s BezVajglu jsme vytvořili také kapesní popelníček, který si od nás mohou vodáci pořídit. Chceme tím zabránit nedopalkům odhozeným v řece,“ dodává Hrdina.

Drbna jede vodu

Na Vltavu se chystá i Budějcká Drbna, letos dokonce spolu se všemi svými sestřičkami Libereckou, Jihlavskou, Olomouckou, Brněnskou a Hradeckou. V rámci toho jsme se rozhodli uspořádat volejbalový turnaj, jehož vítěz získá jako cenu plechovky piva. Stačí tak drbňácké rafty na řece nebo souši vyzvat k zápasu a v Kempu Vltava tým Drbny porazit. Troufnete si na to?

Autoři

Štítky Jedu vodu, vodáci, léto, rafty, Vltava, kelímek, odpad, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratné kelímky, bambusová brčka a kapesní popelníčky. Jedu vodu i letos čistí Vltavu  |  Aktuálně  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.