Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pomalejší na Vltavě byli už jen couvající slimáci. I tak ale #DrbnaJelaVodu

Drbna jela vodu. Rozhodli jsme se totiž, že když už o oblíbeném sjíždění Vltavy píšeme, tak to musíme i otestovat. Přeci nebudete kupovat zajíce v pytli. A tak jsme se jako vodní inspektoři, jak jsme to cvičeně nazvali, vydali na raftech a kánoích z Vyššího Brodu až do Českého Krumlova. Byla to cesta krásná, i když trochu náročná. Hlavně fyzicky.

Otestovali jsme pro vás několik kempů, vodních bárek i občerstvení. A s klidem v duši můžeme říct, že vše bylo na jedničku s hvězdičkou.  

Vyjížděli jsme z Vyššího Brodu. Kromě menší komplikace s uzavřenou silnicí u Rožmberku jsme všichni na místo dorazili ve zdraví. Škoda, že nejsme zpravodajský portál a o takových věcech, jako je uzavírka cesty, nevíme. Čtyři rafty, dvě kánoe, šest redakcí a vyladěná trika Jedu vodu s hashtagem #DrbnaJedeVodu. Mohli jsme vyrazit!

První zastávka byla po několika kilometrech v kempu U Tygra. Když totiž jedete v týmu, kde převažují chlapi, je těžké udržet je nasycené. Žízeň vyřešilo plato Platanu, hlad musel vyřešit Tygr, kde mají asi ty nejlepší burgery a domácí limonády široko daleko. Jestli tudy pojedete, tak se tam určitě zastavte. 

Nesmělo chybět kvalitní selfíčko a mohli jsme jet dál. Kluci byli uspokojeni, alespoň na příštích patnáct minut. Jak tomu ale po jídle bývá, všechny nás přemohla únava, a tak se z našeho #DrbnaJedeVodu stalo spíš závod o nejpomalejší splutí daného úseku. Čekala nás totiž cesta až do Kempu Vltava. Naše tempo bylo opravdu vražedné, pomalejší byli už jen couvající slimáci. 

Po šesti hodinách, čtyřech zastávkách na pivo a dvou zastávkách na čurání, které si holky musely vydupat (doteď nechápu, jak to kluci s jejich spotřebou vydrželi, tuším ale, že to má souvislost s tím, že se neustále nechali tahat za raftem), jsme dorazili na místo přespání. Chtěli jsme do té naší akce vnést trochu kultury a tak jsme se ubytovali v nových chatkách. A po těch hodinách na raftu byl odpočinek na měkké matraci neskutečný zážitek.

Jestli jsme chválili burgery U Tygra, tak to jste ještě neměli vrabce s knedlíkem a zelím v Kempu Vltava. Kromě toho, že jako jediní podávají jídlo na porcelánu, mají opravdu nejlepší občerstvení, které nemá nic společného s vodáckým kempem.  

A bát se nemusíte ani o snídaně. Vajíčka, hemenex, tousty nebo párky? Samozřejmost. Prostě v Kempu Vltava se královsky najíte. A pro rýpaly to není placená reklama. Prostě to tam mají opravdu dobrý. Když k tomu přičtu kakao v ranní nabídce, nenajdeme nic, na co bychom si stěžovali. Den jsme zakončili fotbalovým zápasem. Teda kluci hráli fotbal a holky zajišťovaly studené Platany. Ještě, že nás mají.  

Ráno nás trochu vyděsilo počasí, ale naštěstí se to vybralo, a tak nás skoro až do Krumlova čekala slunečná plavba, při které už jsme podávali i nějaké ty výkony. Na Dračí lodě by to nebylo, ale několikrát jsme ta pádla použili. A jak celá cesta probíhala bez větších karambolů, vybrali jsme si to všechno na konci. 

Letošní skóre Drben na vodě je tedy 3:0 pro katastrofy. Povedlo se nám totiž utopit dva telefony a spálit spojku u auta Olomoucké Drbny. Štěstí, že jsme si předchozí hodiny natolik užili, že jsme to se smíchem přešli. Zvlášť teda ti, kterých se to přímo netýkalo. Ale víte co se říká? Karma je zdarma, příští rok to uřčitě čeká někoho z nás. I tak se ale opravdu těšíme! 

Autoři

Štítky Drbna jede vodu, Vltava, vodáci, recenze, Český Krumlov, Vyšší Brod, slimák, kánoe, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomalejší na Vltavě byli už jen couvající slimáci. I tak ale #DrbnaJelaVodu  |  Aktuálně  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.