Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Policie zasahuje v sídle Fotbalové asociace České republiky kvůli dotacím, zadržela i Peltu

V sídle Fotbalové asociace České republiky na Strahově zasahuje policie. Vyšetřovatelé prohledávají kanceláře v souvislosti s dotacemi ministerstva školství. Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová uvedla, že tři osoby a jedna firma byly obviněny ze zneužití pravomocí. Mezi zadrženými je podle serverů iSport.cz a Seznam.cz i předseda FAČR Miroslav Pelta.

„O policejní akci víme. Je to pro nás nová informace, takže čekáme, jak bude situace dál pokračovat,“ řekl mluvčí Fotbalové asociace České republiky Michal Jurman. K Peltovu zadržení, o kterém s odvoláním na nejmenovaný policejní zdroj informoval server Seznam.cz, se zatím odmítl vyjádřit.

Podle serveru Aktuálně, jenž o akci informoval jako první, policie odvezla k výslechu i náměstkyni ministryně školství Simonu Kratochvílovou, která má na starosti právě sport. Policisté jsou také v sídle ministerstva školství v pražské Karmelitské ulici a podle iSport.cz také v sídle České unie sportu a jabloneckého klubu, který vlastní právě Pelta.

„Můžu sdělit, že Policie České republiky je na ministerstvu školství. Poskytujeme jí veškerou součinnost,“ řekla mluvčí úřadu Jarmila Balážová. O tom, že by vyšetřovatelé odvedli Kratochvílovou, však informace neměla.

Bradáčová v prohlášení uvedla, že v souvislosti s dotacemi ministerstva školství byli tři lidé a jedna firma obviněni ze zneužití pravomoci, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a porušení při správě cizího majetku.

Sport od ministerstva dostává ročně dotaci kolem deseti miliard korun. Nejvíc peněz proudí právě do fotbalu, který si přijde na 526 milionů korun. Z toho 380 milionů korun míří na činnost svazu, dalších téměř 70 milionů korun jde na reprezentaci a 110 milionů korun na talentovanou mládež.

Foto David Sedlecký (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons | Zdroj ČTK

Štítky fotbal, Miroslav Pelta, dotace, Česko, policie, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Lenka Bradáčová, Fotbalová asociace České republiky, Strahov, Simona Kratochvílová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zasahuje v sídle Fotbalové asociace České republiky kvůli dotacím, zadržela i Peltu  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.