Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Novináři, pomstychtivá exmanželka a nemocný syn

Petra Paroubková před časem v pořadu Jiřího Kubíka na TV Seznam prohlásila, že má důkazy o tom, že její exmanžel Jiří Paroubek měl nelegální milionové příjmy. Seznam okolo výroku bez sebemenšího předloženého důkazu vytvořil takový humbuk, že orgány činné v trestním řízení vydaly prohlášení, že začnou konat.

Uplynulý čtvrtek policie oznámila, že případ odložila. Z jednoduchého důvodu. Prý nenašla nic, co by třaskavé prohlášení ex-premiérovy manželky podpořilo. Z toho se dá usuzovat, že ani paní Petra policii žádný důkaz nepředala. Jiří Paroubek již dříve její tvrzení označil za „mysteriózní“.

Proč se dnes vracím k marginální kauzičce, jejímž hlavním účelem bylo získání pozornosti a s tím související prodej reklamy? Jednak aby to nezapadlo v mediálním fičáku jménem Babiš junior, druhak proto, že novinářský aktér je polovinou dua Slonková – Kubík, která kauzu Babiš junior rozpoutala.

Příčiny úpadku

A také proto, že oba příběhy mají jedno společné. Někdo něco řekne a novinář z toho udělá bernou minci. Bez ohledu na okolnosti. Třeba tu, že paní Paroubkové jde v aktuálním soudním sporu o výši alimentů, nebo tu, že Babiš junior je psychicky nemocný člověk. Ospravedlnění mají zmínění investigativci vždy po ruce – jde přeci o veřejný zájem.

Text vznikl ve spolupráci HlídacíPes.org s týdeníkem Marketing&Média. Více o médiích a marketingu najdete v aktuálním vydání M&M, které vychází každé pondělí.

Některé „indicie“ z příběhu Babiš jr. vystavěného Slonkovou a Kubíkem nepřežily první dny po zveřejnění. Například tvrzení, že policie na rozdíl od dvojice žurnalistů nevěděla, kde syn premiéra je. Stejně tak dedukce, že lékařská diagnóza Babiše jr. dokládající schizofrenii je „cinknutá“.

Postavit kauzu na tvrzení rozvádějícího se partnera je nefér. Postavit ji na tvrzení nemocného člověka, nadto natočeného skrytou kamerou, je hnus. Lidský i novinářský.

Až se bude dumat o příčinách nízké prestiže žurnalistů ve společnosti, doporučuji vzpomenout na kauzy „Paroubková vs. Paroubek“ a „Andrej Babiš. vs. Andrej Babiš“…

P.S. Výše napsané rozhodně není obhajobou Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo.

Autoři | Foto Seznam Zprávy | Zdroj hlidacipes.org

Štítky Andrej Babiš, Krym, ANO, Čapí hnízdo, Seznam Zprávy, Protopopov, Jiří Paroubek, Petra Paroubková, Jiří Kubík, policie, Andrej Babiš ml.

KOMENTÁŘ: Novináři, pomstychtivá exmanželka a nemocný syn  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.