Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Diskusní žumpa z Novinky.cz: I tihle lidé mají volební právo

V americkém Dallasu došlo v noci na dnešek k teroristickému činu. Organizovaní střelci zavraždili minimálně čtyři policisty a dalších sedm zranili. Na demonstraci proti organizovanému násilí zaútočili ze střech několika budov. Otřesné. Co je však ještě otřesnější? Komentáře některých našich spoluobčanů na zpravodajských portálech, v nichž se to hemží hloupostí, rasismem, schvalováním násilí a gramatickými chybami.

Člověk by se nad tím snad ani nepozastavil, kdyby si však záhy neuvědomil, že i tito lidé mají volební právo a budou v příštích volbách rozhodovat o tom, kdo bude v České republice určovat sociální politiku, nastavovat daňové sazby, spravovat veřejné finance, reformovat zdravotnictví nebo reprezentovat naše politické zájmy v zahraničí. Do hry se tak vrací zásadní otázka: „Neměl by vhození voličského hlasu do hlasovací urny předcházet jednoduchý úkol ověřující inteligenci voliče? Třeba malá násobilka?“ Když se podíváte na níže vybrané komentáře (které mají zpravidla nejvíc souhlasných hlasů ostatních diskutujících), možná též zapochybujete…

Výběr neupravených příspěvků z diskuse k článku Masakr policistů v Dallasu: „Čtyři mrtví, sedm zraněných. Jeden útočník se zabarikádoval zveřejněném v 8. 7. 2016 v 6:07 na portálu Novinky.cz:

  • „Nikdy nepochopím,préč se běloši dobrovolně vzdali své světové nadvlády?Jiné etnikum by to udělat ani nenapadlo.“ (Petr B., Veverská Bítýška)
  • „To je zvláštní, tam kde je pohromadě převážná většina bílých, tam se buduje, zvelebuje a pracuje... Ovšem tam, kde je drtivá většina tmavých nebo černých, tam se vraždí, znásilňuje, boří a ničí...!!!“ (Ralph H., Havířov)
  • „Za chvíli se američané navzájem "vystřílí" a lidstvo si konečně oddychne !!!!!!!!!!!!!“ (Milan Č., Frýdek-Místek)
  • „Hezky se to v USA rozjíždí..............:-D ))“ (Jiří R., Most)
  • „Je to tak a nebo se mi zdá, že ti barevní jsou jen na problémy? U nás to tak rozhodně je, je to nejlínější sorta lidí co jen natahují ruce a nic nedělají, ale ano dělají ječí a kradou .“ (Adriana S., Bílina)
  • „A může za to Bombama. Podporuje černochy v tom, že mají právo protestovat. A tak vraždí policisty, kteří jsou strážci pořádku. Celý svět je vzhůru nohama.“ (Marcela M., Hodonín)
  • „Jednou nás stejně vymlátěj a pak chcípnou hlady,protože makat nebudou“ (Petr Ř., Praha)
  • „Američtí imperialisté jsou k zabíjení vychováváni od dětství, tak se nelze divit, že to tam u nich takhle vypadá . . tuhle zastřelilo batole svou matku . . . co k tomu říct?“ (Fratišek B., Unhošť)
  • „Jako u nás s cikánama, když zabije běloch černocha vražda, palcové titulky, obráceně píše se pomsta, nebo ani slovo. Není ještě někomu jasné, proč policista střílel, když věděl , že ten černoch měl zbraň a neposlechl jeho pokyn ?“ (Karol K., Praha)
  • „Nekde jsem cet,ze to tam bude mlet,vse se obratilo,cernosi uz jsou majoritou a tak to bude za par let i v Evrope.Jen se rodi,nepracujou a delaji bordel.“ (Jan K., Uherský Brod)
  • „Černoši mají zůstat v Africe,běloši v Evropě. Tak to rozhodl "Bůh", že se černoši narodili v Africe. Míchat dohromady dvě rasy je zavádějící!!!“ (Hana L., Praha 4)
  • „Soužitím a debilním křížením dvou naprosto odlišných ras (a je jedno černej, bílej, šikmookej) se nemůže udát nic dobrého a může vzniknout jen paskvil. Jest to vidět na každém kroku, jak v USA tak v Evropě. Keci o globalizaci si strčte do pr.ele. Ať umíraj elity a pravdoláskaři s černopr.elníkama, kteří tento marasmus spustili.“ (Pavel T., Havlíčkův Brod)
  • „Americká demokracie Obami. Zcela normální , běžné. Nic nového.“ (Milan M., Liberec)
  • „Jenom blázen, mentálně postižený nebo černoch neuposlechne výzvy policajta, který má odjištěné pouzrdo. Tady je krásně vidět sluníčkářsko humanistický nechutný způsob manipulace veřejným míněním. Kdyby to byl běloch, tak o něm noviny ani neceknou. Prostě neuposlechl výzvu, policista konal svou práci. Ale protože to je černoch, policajt je automaticky rasista, jelikož si dovolil aplikovat stejný postup jako na bělocha. Docela bych se nasmál, kdybych zjistil, že zasahující policajt je taky černoch :) Co potom Sluníčka? Hm? Taky by to byl rasismus?“ (Ivan G., Praha)
  • „Opici můžeš dát jméno, oblečení, práci, dům... Ale furt to bude jenom opice.“ (Lukáš Š, Kunín)
  • „super aspoň se v té "mírumilovné" zemi konečně něco děje.jen víc a houšť...“ (Zdeněk V., Lednice)
  • „Černoši patří tam kam naší spoluobcane,tedy nepřizpůsobiví,nikdy nebudou žít jako lidé ale jako zvířata,at je to v USA nebo u nas“ (Roan P., Vsetín)

​A tak dále, a tak dále, a tak dále…

Autoři | Foto wikipedia.org

Štítky rasismus, Dallas, Praha, USA, Evropa, Česko, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskusní žumpa z Novinky.cz: I tihle lidé mají volební právo  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.