Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Ondřej Neumann: Jaromír Soukup jako moderátorský Chuck Norris

IN MEDIAS RES. Televize Barrandov Jaromíra Soukupa v polovině prázdnin přestala vysílat pravidelné zprávy. Problém je, že to má jako podmínku v udělené licenci. Ne že by si Soukup z regulátorů dělal těžkou hlavu. Všechna možná omezení porušuje jako na běžícím pásu dle hesla: Televize je moje, tak si mohu vysílat co chci.

Tak to samozřejmě není, nicméně jen trochu šikovný právník dokáže natáhnout sankční správní řízení na dlouhé měsíce až roky. A pak Soukup „vyhoví“. Jako v případě povinnosti vysílat zprávy. Vyřešil to po svém. Do programu moderátorský všeuměl vsunul večerní „Moje zprávy“.

„Blogísek“ pana ředitele

Jde o již desátý pořad moderovaný mužem, který zjevně ztratil schopnost jakékoliv sebereflexe. „Nudí vás klasické televizní zprávy? Mě taky. Proto jsem pro vás připravil zprávy trošku jinak,“ avizoval Soukup v upoutávkovém šotu a slibuje i „aktuální informace podané zcela odlišnou formou, než je v českém mediálním prostředí obvyklé“.

A v tom je problém. V licenci se píše o povinnosti vysílat denní zpravodajský přehled, dokonce „několikrát denně“. Ne osobní blogísek pana ředitele se zbytnělým egem.

Zkrátka: Jaromír Soukup dělá z vysílací licence a ze zákona o televizním a rozhlasovém vysílání dlouhodobě cáry papíru. Odveta by měla být rychlá a tvrdá. To by ovšem český stát musel alespoň trochu fungovat…

Když vy Kisku, tak my Macrona!

Nový deník Nový deník se nakonec nebude jmenovat Nový deník, glosovala Lupa.cz změnu názvu nového zpravodajského projektu. Vzhledem k tomu, že šéf vydavatelství Deníku N (nový název) Ján Simkanič je bývalým výkonný ředitelem vydavatelství, pod které Lupa.cz patří, vzbudilo to jisté emoce a dohady.

Každopádně – nový projekt čeří stojaté mediální vody a to je dobře. Soupeřit o čtenáře i předplatitele bude podle mého především s tituly Economie – iHNed.cz, Respekt či Aktuálně. Ostatně, část novinářů již z Economie přetáhl.

Deník N „natvrdo“ odstartoval 28. října. Kromě internetu vydal i tištěný speciál k výročí vzniku republiky. Hlavním tahákem byl rozhovor se slovenským prezidentem Kiskou. Hospodářky – potažmo iHNed – trumfovaly pátečním povídáním s francouzskou hlavou státu Macronem. Vydělá čtenář. Vlastně – přesněji řečeno – u těchto titulů předplatitel.


Tento text byl původně publikován na portále Hlídací pes.

Autoři | Foto TV Barrandov | Zdroj hlidacipes.org

Štítky Barrandov, televize, Jaromír Soukup, Chuck Norris, licence, Emmanuel Macron, Economia, Deník N, Ján Simkanič

Ondřej Neumann: Jaromír Soukup jako moderátorský Chuck Norris  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.