Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

GLOSA: Vlny kolem Twin Peaks aneb dočkáme se čtvrté sezóny?

Předpokládám, že nejsem sám, komu legendární televizní seriál (obohacený o film) Twin Peaks zvedá v posledních dnech adrenalin… Začíná se totiž spekulovat o tom, že se chystá čtvrtá série. Že tomu nevěříte? A věřili jste před lety, že David Lynch natočí třetí sérii? Vidíte, všechno je možné…

Vážně se jedná jen o dohady, které ale přikrmují i samotní aktéři, a právě v tom to je zajímavé. Už jen třeba nedávný post Kyle MacLachana (agent Cooper) týkající se donatů. Indicie? Náhoda? Co Michael Horse (zástupce Hawk) a jeho seriálová fotka na Twitteru? Možná se jen fanoušci chytají stébla, možná ne, nic není potvrzeno, proto můžeme jen spekulovat.

Ať je to, jak chce, o Twin Peaks se v posledních dnech opět mluví naplno, což dokazuje, že tato revoluční série je stále v popředí zájmu. Vždyť vychází knihy, figurky, soundtracky (nedávno se objevila na vinylu dokonce druhá série)… Značka funguje a fanoušci by za čtvrtou sérii byli bezesporu rádi.

Ona by i dávala smysl, protože třetí série z roku 2017 (comebacková) končila způsobem, že vyvolala ještě více otazníků. Samozřejmě je otázkou, zda chceme znát odpovědi, nebo zůstaneme u vlastních teorií. To je totiž na Lynchovi nejlepší – on nám dává možnost uchopit jeho dílo po svém.

Twin Peaks je něco jedinečného. Ať mluvíme o původním seriálu, nesmírně temném filmu Fire Walk With Me, dva roky starém reunionu (třetí série), nebo muzice Angela Badalamentiho… Kult s velkým K.

A když zmiňuji reunion. Je mi jasné, že třetí série je kontroverzní, avšak dle mého názoru se jedná o vrchol celého seriálu. Závěr mi dodnes rezonuje hlavou a já předpokládám, že pokud David Lynch skutečně ukuchtí pokračování, svou laťku nepodleze. Držím palce!

Autoři | Foto Showtime Networks/Suzanne Tenner

Štítky glosa, seriál, Twin Peaks, Městečko Twin Peaks, David Lynch, Michael Horse, Twitter

GLOSA: Vlny kolem Twin Peaks aneb dočkáme se čtvrté sezóny?  |  Blogy a komentáře  |  Drbna.cz

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.